Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη, 2310.222503, fax 2310.421196, e-mail: info@ecology-salonika.orgwww.ecology-salonika.org

20.11.2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 11.00π.μ., στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη και τους φίλους της για να υποστηρίξουν, να συμμετέχουν και να διαδηλώσουν μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης Ενάντια στα Μεταλλεία, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάϊκο και τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου Κατά των Χρυσορυχειων, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 11.00 π.μ., στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπέρ των δασών, της γης και του νερού και εναντίον των εξορύξεων χρυσού έχει ως εξής:

-Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (11:00-11:30).

-Παράδοση κοινού ψηφίσματος στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

-Πορεία προς το καναδικό προξενείο από Τσιμισκή – Πλατεία Ελευθερίας και παράδοση κοινού ψηφίσματος

-Πορεία προς Λευκό Πύργο από Λ. Νίκης

-Ομιλίες και παρεμβάσεις στο Λευκό Πύργο

Η κινητοποίηση αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό μήνυμα προς το ΣτΕ που πρόκειται να βγάλει την απόφασή του ως το τέλος του χρόνου. Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στα βουνά της Χαλκιδικής, όπου αν πραγματοποιηθεί η «επένδυση», όχι μόνο θα καταστραφούν δάση και αποθέματα νερού, αλλά και θέσεις εργασίας στον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη δασοκομία, τη μελισσοτροφία, ενώ η αέρια ρύπανση (κύρια διοξείδιο του θείου που προκαλεί όξινη βροχή) προβλέπεται να φτάνει έως και τη Θεσσαλονίκη εάν πνέουν ανατολικοί άνεμοι.

Σας περιμένουμε όλους στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στα γραφεία της οργάνωσης, Φιλίππου 51 (1ος όροφος), την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 8μμ, όπου θα κάνουμε την προετοιμασία.

Tags:

Loading